Minden kategória

Főoldal>Hírek>Kiállítás Hírek

Biocontainment fedél négyszögletes vödörhöz

Idő: 2022-01-22 Találatok: 154

A téglalap alakú, 12 lyukkal ellátott vödör kifejezetten 5 ml-es (13x100 mm) és 2 ml-es (13x75 mm) vérvételi csövek (vacutainer) kezelésére készült. Az egyszerre akár 48 cső teljes folyamatkapacitásával a 48x5ml és 48x2ml-es kihajtható rotorok magas munkahatékonyságot biztosítanak a kórházi diagnosztikai laboratóriumokban.

12
11

A klinikai diagnosztikai laboratóriumokban végzett munka azonban általában azt jelenti, hogy potenciálisan fertőző mintákkal, például vérrel vagy más testnedvekkel kell dolgozni. A fertőző mikroorganizmusok vagy káros vegyszerek kezelése azonban meglehetősen gyakori a kutatólaboratóriumokban is. A laboratóriumi személyzet biztonságának biztosítása, valamint a laboratóriumban szerzett fertőzések (LAI-k) vagy más egészségügyi veszélyek megelőzése érdekében ésszerű óvintézkedéseket kell tenni a teljes munkafolyamat során.

A centrifuga az aeroszolok egyik forrása. A tevékenységek széles köre – beleértve a centrifugacsövek megtöltését, a kupakok vagy a fedők eltávolítását a centrifugálás után, a felülúszó folyadék eltávolítását, majd a pelletek újraszuszpendálását – aeroszolok kibocsátásához vezethet a laboratóriumi környezetbe.
Így a biokontainment burkolat elengedhetetlen a veszélyes minták, például a vérvételi csövek (vacutainer) centrifugálásához.

10
9

A biokontainment burkolatok nem akadályozzák meg az aeroszolok képződését a centrifugálás során; inkább biztosítják, hogy az aeroszolok ne szivárogjanak ki a zárt rendszerből.
Ha a cső eltörik vagy szivárog, ne nyissa ki a centrifugát legalább 30 percig a futtatás után. Mivel ez nem mindig észlelhető a vödrök vagy a rotor kinyitása előtt (a hirtelen fellépő egyensúlyhiány a csőtörés első jele lehet), javasoljuk, hogy mindig várjon legalább 10 percet, mielőtt kinyitja a tartályokat.
Ezenkívül a vödröket vagy a rotort egy biológiai biztonsági szekrénybe kell be- és kirakni (különösen a virológiában és a mikobakteriológiában), hogy minimalizálja az aeroszolok kiszökésének kockázatát.
A biológiai biztonság fontos a laboratóriumi dolgozók számára, nagyra értékeljük a tanácsokat és javaslatokat a centrifuga kialakításának javítására, amely képes jobban megvédeni a laboratóriumi dolgozókat.

Előző:

Következő :

Forró kategóriák

+86 731-88137982 [e-mail védett]