Minden kategória

Főoldal>Hírek>Vállalati hírek

Ha a kapilláris centrifuga hideg, a kis sebességű hajtómű nem indítható: a centrifuga kenőolaja megszilárdul, vagy a kenőolaj megromlik, kiszárad és letapad.

Idő: 2022-01-24 Találatok: 1

Ha a kapilláris centrifuga hideg, a kis sebességű hajtómű nem indítható: a centrifuga kenőolaja megszilárdul, vagy a kenőolaj megromlik, kiszárad és letapad. Kezdetben a centrifuga kézzel újra forgatható, vagy tisztítás után újratölthető az olaj. Centrifuga vibrációja, zaj, hiba: ellenőrizze, hogy a centrifuga kiegyensúlyozatlan-e, nincs-e laza anya a gép rögzítéséhez. Ha van, húzza meg. Ellenőrizze, hogy a centrifuga csapágya nem sérült-e vagy hajlott-e. Ha van, cserélje ki a csapágyat.  

Ellenőrizze a kapilláris centrifuga külső burkolatának deformációját vagy helytelen helyzetét, és ha van, állítsa be. A centrifugarendszer rezgésgerjesztése: motoros hajtásrendszer, szitakosár és megmunkálási hiba, csapágy és konzol, kiegyensúlyozatlan tengely összeszerelése, repedések kialakulása in vitro, víz a töréskamrában, magas hőmérsékleti hiba okozta problémák, súlyos centrifugális, nagy sebességű forgó tengely dőlés, vibráció, amikor a rezgési frekvencia meghaladja a határértéket, ez az egész rendszer centrifuga rezonanciáját okozza, ami súlyos következményekkel jár, ezért, függetlenül attól, hogy centrifugáról vagy más centrifugáról van szó az alkalmazási folyamatban, fizetnünk kell ügyeljen a centrifuga rezgésére, mert nagy hatással van a kapilláris centrifugák normál használatára és biztonságára.

Egy körkörös, nem tehetetlenségi rendszerben a kapilláris centrifuga tehetetlenségi ereje mindig kifelé irányul, és nincs megfelelő befelé irányuló erő. Annak érdekében, hogy a tárgy viszonylag mozdulatlan maradjon a nem tehetetlenségi rendszerben, más erőkre van szükség a tehetetlenségi erő ellensúlyozására, mint például a kötél húzóereje, a külső fal támasztóereje és a tömeges tárgy gravitációja. Valójában minden nem inerciális rendszerben tehetetlenségi erőt lehet létrehozni az ekvivalencia elve szerint. Iránya ellentétes a nem inerciarendszerben bekövetkező gyorsulással (a tehetetlenségi rendszer gyorsulásához viszonyítva), nagysága pedig a gyorsulás szorzata a tárgy tömegével. Ily módon kényelmesebb az erőegyensúlyt a nem tehetetlenségi keretben kezelni, nem pedig azt, hogy valójában ki fejt ki ilyen erőt.  

A kapilláris centrifuga elképesztő sebessége miatt a rotort nem közönséges golyóscsapágy rögzíti, hanem mágneses csapágy. A mágneses csapágyak mágneses mezőt használnak, hogy a forgórészt mindig az állórész tekercsének közepén tartsák. A forgórész és az állórész között nincs fizikai érintkezés, ami kiküszöböli a súrlódást, majd biztosítja a kapilláris centrifuga ultra-nagy sebességű működésének stabilitását.  

A kapilláris centrifuga azért rezeg a gyorsítás és lassítás során, mert a rezonancia mellett szerintem a súlypont változása is gyorsításkor és lassításkor az egyik szempont, ami összefüggésben lehet a rezonanciával. Ha a rezgési frekvencia közel van az anyag természetes frekvenciájához, rezonancia lép fel. A rezgéselmélet szerint egy szilárd tárgynak valójában számtalan természetes frekvenciája van. Ha a külső gerjesztési frekvencia és az objektum sajátfrekvenciája közel van egymáshoz Ha a sajátfrekvencia megegyezik, akkor megjelenik a rezonancia jelenség. Ilyenkor a rezgés amplitúdója különösen nagy (amplitúdó), ami általában káros. Ami a kiegyensúlyozási problémát illeti, ez egy dinamikus egyensúlyi probléma, mivel az objektum tömegközéppontja nem esik egybe a forgásközépponttal, így a rezgéselmélet kategóriájába tartozik az excentricitás, ami szintén rezgést indukál. Szerintem a fenti jelenséget a rezonancia okozza. Persze lehet, hogy nem lesz trim.

+86 731-88137982 [e-mail védett]