Minden kategória

Főoldal>Hírek>Vállalati hírek

Laboratóriumi centrifuga rotor cseretechnikája

Idő: 2022-01-24 Találatok: 4

Ha a centrifugát nem megfelelően használják a laboratóriumban, akkor a rotor nem kerül ki, és a kísérleti folyamat késik. Általában a rotort nem lehet kivenni a centrifugális üregből, amit főként a rugós tokmány és a centrifugamotor orsója közötti tapadás okoz. A centrifugák használatában szerzett több éves tapasztalat szerint a centrifugálás során kondenzvíz vagy gondatlanul kiömlött folyadék szivároghat be az orsó és a rotor központi furata közé. A centrifugálás után, ha a rugós befogót nem húzzák ki gyorsan, és hosszú ideig folyamatosan használják, az orsó és a rugós tokmány között korrózió és tapadás lép fel, aminek következtében a kezelő nem tudja kivenni a rugós tokmányt. Ez a jelenség nagyobb valószínűséggel fordul elő nagy sebességű hűtött centrifugában. Íme néhány módszer a probléma megoldására.

1. Egyszerűsített módszer
Először csavarja ki az eredeti rögzítőcsavart, és csavarja be a főtengely menetes furatába egy ugyanolyan menetes specifikációjú csavarral. Ügyeljen arra, hogy ne csavarja be teljesen a végét. Két ember közreműködésével egy személy két kézzel fogja a rotort és kissé felfelé emeli. Ügyeljen arra, hogy ne alkalmazzon túl nagy erőt, hogy elkerülje a motortartó keret deformálódását. A másik személy egy kalapáccsal leüti a motororsó felső részén található csavart egy vékony rúdon keresztül. Többszöri megismétlés után a forgórész leválasztható a főtengelyről.

2. Speciális szerszámos módszer
Ha a fent említett módszerrel nem sikerül kivenni a rotort, az azt jelzi, hogy a kötési állapot súlyos. A rozsdaeltávolító a főtengely és a forgórész csuklójába ejthető a rozsda eltávolítása és beszivárgása érdekében. Egy napos várakozás után speciális lehúzóval vegye ki a rotort. Ugyanígy először válassza ki a megfelelő méretű lehúzót a forgórész méretének megfelelően, majd csatolja a lehúzó kezét a rotor aljára. A lehúzó csavarrúdjának feje a főtengely menetfuratában lévő csavarnak ütközik. Miután a lehúzó helyzetét kiegyenlítettük, a csavarrudat egy villáskulccsal az óramutató járásával megegyező irányba forgatjuk. A csavaros mechanizmus elve szerint a lehúzó keze hatalmas húzóerőt fejt ki, majd a forgórész lekerül a főtengelyről, amelytől elválik.

3. Kulcspontok
(1) A cserecsavart minden esetben be kell csavarni az orsó menetes furatába, hogy megóvja az orsó menetét és az eredeti rögzítőcsavart.
Ellenkező esetben, ha az eredeti menet megsérül, motortörmelékké válhat.
(2) Force, hogy megértsük a megfelelő, nem nyers erő összetör. Ha az ellenállás túl magas, a rozsda eltávolításának és az inváziónak az ideje meghosszabbodhat.
(3) A rotor kivétele után a főtengely külső felületi rétegét és a forgórész belső furatának felületi rétegét finom csiszolópapírral le kell csiszolni a rozsda eltávolítása érdekében, és zsírral kell felvinni az újbóli összetapadás megakadályozására.

4. Megelőző intézkedések
(1) A napi karbantartás javítása érdekében a forgórész és a főtengely csatlakozási felületét tisztára kell törölni, és zsírral be kell vonni.
(2) Különösen nagy sebességű hűtött centrifugák esetén ne zárja be azonnal a burkolat ajtaját, hanem hagyja, hogy a centrifugális kamrában a nedvesség, a kondenzátum és a korrozív gáz teljesen elpárologjon, és visszatérjen a normál hőmérsékletre, mielőtt bezárja a fedél ajtaját.
(3) Minden centrifugálás után a lehető leghamarabb vegye ki a rotort. Ha a rotort több napig nem cserélik ki vagy nem veszik ki, nagyon könnyen tapadást okozhat. A legsúlyosabb esetben az egész gépet selejtezik.
(4) Minden alkalommal, amikor a csavart meghúzza, ne alkalmazzon túl nagy erőt. Ellenkező esetben a csavar elcsúszását okozza, és súlyos esetekben a motor selejteződik. Amikor a motor az óramutató járásával ellentétes irányban forog, maga a tehetetlenségi csavar az óramutató járásával megegyező irányban húzó erőt hoz létre, ami a rotor meghúzását teszi lehetővé. Ezért a forgórész meghúzásakor csak enyhe erőfeszítést kell érezni a csuklón.

+86 731-88137982 [e-mail védett]