Minden kategória

Főoldal>Hírek>Vállalati hírek

Hogyan védjük meg a centrifugát használó egészségügyi személyzetet járványhelyzetben

Idő: 2022-01-24 Találatok: 1

Az új koronavírus-fertőzés nagyon érzékeny az egészségügyi személyzet és a betegek közötti szoros kapcsolatra. Az új koronavírus-ellenőrök ugyan kevésbé vannak kitéve a betegeknek, de nem lazíthatnak az új koronavírus-fertőzés éberségén, meg kell erősíteniük saját fertőzésmegelőzési és -ellenőrzési intézkedéseiket.

A gyanús vagy igazolt betegminták laboratóriumi fogadásakor, válogatásakor és centrifugálásakor a kezelőt másodlagos biológiai biztonsági védelemmel kell ellátni. Speciális körülmények (például kiömlés gyanúja) esetén a 3. szintű biológiai biztonsági védelemre emelik. Ha az ellenőrzési folyamat során nem szükséges kinyitni a csődugót (például a vákuumos vérgyűjtő edény kupakját), akkor a másodlagos biológiai biztonsági védelem szükséges. Ha a csődugót ki kell nyitni a művelet során, vagy aeroszol keletkezhet, vagy magával a mintával érintkezhet, akkor III. szintű biológiai biztonsági védelem szükséges.

Nyissa ki a dobozt vagy azonnal nyissa ki a zacskót, fertőtlenítse 75%-os etanolos spray-vel. Centrifugálás előtt a vérmintákat alaposan meg kell vizsgálni, hogy a kémcső sérült-e vagy sem, és hogy a kémcső kupakja szorosan le van-e fedve. A kémcső kupakjának kihúzásakor a műveletet óvatosan és óvatosan kell végezni, hogy elkerülje a minta kifröccsenését. 75%-os etanolos spray-vel történő fertőtlenítés után lehetőség szerint a biológiai biztonsági szekrényben feldolgozzuk, majd a gépen feldolgozzuk. A centrifuga leállítása több mint 10 percre, nyissa ki a centrifuga fedelét, spray-fertőtlenítés.

Elsőfokú biológiai biztonsági védelem: orvosi sebészeti maszk, latex kesztyű, munkaruha, kézhigiénia, viselhet orvosi védősapkát.

Második szintű biológiai biztonsági védelem: orvosi védőmaszk vagy N95 maszk, latex kesztyű, munkaruha külső szigetelőruházat, orvosi védősapka és kézhigiénia. Szükség szerint védőszemüveg használható (pl. fröccsenésveszély).

Három szintű biológiai biztonsági védelem: orvosi védőmaszk vagy N95, egy- vagy dupla latex kesztyű (a feltételek megengedik, különböző színek használhatók), arcvédő, védőszemüveg, munkaruházati védőruha, egy- vagy kétrétegű orvosi védősapka, kéz higiénia. Szükség esetén dupla maszk (külső orvosi védőmaszk, belső N95).

+86 731-88137982 [e-mail védett]