Minden kategória

Főoldal>Hírek>Vállalati hírek

Teljes megoldás a centrifuga meghibásodására

Idő: 2022-01-24 Találatok: 6

1. Helytelen elhelyezés: a centrifugát általában száraz, közvetlen napfénytől védett helyen kell elhelyezni. A centrifuga hőelvezető képessége viszonylag nagy, és nem szabad a centrifuga körül különféle tárgyakat halmozni. A faltól, a terelőlemeztől és más légmentesen záródó és rossz hőleadó elemektől való távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie. Ugyanakkor a centrifugát lehetőség szerint egyetlen helyiségben kell elhelyezni, és nem szabad a közelben szerves reagenseket és gyúlékony anyagokat elhelyezni.

2. A védelmi intézkedések nem tökéletesek: minden használat után fel kell nyitni a centrifuga fedelét, hogy a hő vagy a vízgőz természetesen elpárologjon. Ha korábban alacsony hőmérsékletű centrifugálást alkalmaztak, és jég is előfordulhat, meg kell várni, amíg a jég elolvad, és száraz pamut gézzel kell időben áttörölni, majd le kell takarni, ha már nem látható vízgőz. Ha a centrifuga forgófeje cserélhető, használat után minden forgófejet időben ki kell venni, tiszta és száraz orvosi gézzel meg kell tisztítani és fejjel lefelé kell helyezni. Ne használjon éles eszközöket a karcoláshoz. Az alumínium forgófejet gyakran meg kell tisztítani. Ugyanakkor a centrifugát gyakran karban kell tartani és javítani kell. Az áramellátást meg kell szakítani, amikor a kezelő távozik. Ha először használja, kérjük, forduljon azokhoz a személyzethez, akik korábban használták, vagy olvassa el a kézikönyvet. Ne használja vakon.

3. Működési hiba probléma: minden szempontra figyeljünk, amikor használjuk. A forgófej kiválasztása és a paraméterek beállítása után a centrifugát egy ideig figyelni kell. A maximális fordulatszám elérése és a stabil működés után a centrifuga távozhat. Ha működés közben rendellenes hangot vagy szagot hall, azonnal fékezzen, nyomja meg a "stop" gombot, és szükség esetén kapcsolja ki az áramellátást. A centrifugálcsöveket szimmetrikusan kell elhelyezni, és a megfelelő centrifugálcsöveknek lehetőleg egyenlő súlyúaknak kell lenniük. A műszer működése közben a centrifuga fedelét felnyitni szigorúan tilos! Ugyanakkor szükséges, hogy a laboratóriumban dolgozó összes személyzet megfelelő regisztrációs szokást alakítson ki. Először is megtudhatják, hogy ki használta korábban a centrifugát, és milyen állapotban volt a műszer, amikor korábban használták; másodszor, megtudhatjuk, hányszor használták a centrifugát, így tudjuk, hogy javítani vagy cserélni kell.

4. Gyakori balesetek: a centrifuga gyakori használatának köszönhetően a gép sérülése és baleseti gyakorisága magas. Ennek fő oka a laboratóriumi személyzet nem megfelelő működése. A gyakori problémák a következők: a fedél nem nyitható, a centrifugálcső nem vehető ki, és a centrifuga nem működik a gomb megnyomása után. A komolyabb problémák közé tartozik a forgó tengely egyenetlen erő hatására bekövetkező elgörbülése, a motor kiégése, a vízszintes vödör kidobása Súlyos balesetek, sőt sérülések esetén.

5. Kiegyensúlyozatlansági probléma: különböző centrifugák használatakor a centrifugálcsövet és annak tartalmát előre pontosan ki kell egyensúlyozni a mérlegen. A súlykülönbség a kiegyensúlyozás során nem haladhatja meg az egyes centrifugák használati útmutatójában meghatározott tartományt. Az egyes centrifugák különböző forgófejeinek megvan a maga megengedett különbsége. Egyetlen számú csövet nem szabad a forgófejbe betölteni. Amikor a forgófej csak részlegesen van terhelve, a csövet szimmetrikusan kell elhelyezni a rotorban, hogy a terhelés egyenletesen oszlik el a rotor körül.

6. Előhűtés: szobahőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékleten történő centrifugáláskor. A forgófejet használat előtt le kell hűteni a hűtőszekrényben vagy a centrifuga forgófejes helyiségében.

7. Túlsebesség: minden forgófejnek megvan a megengedett legnagyobb sebessége és kumulatív használati határa. A forgófej használatakor olvassa el a használati útmutatót, és ne használja túl gyorsan. Minden körnek tartalmaznia kell egy használati fájlt a felhalmozott használati idő rögzítésére. A forgó maximális használati határának túllépése esetén a sebességet az előírásoknak megfelelően csökkenteni kell.

8. Ha nincs probléma, ellenőrizze, hogy a szalagkapcsoló vagy a reosztát nem sérült-e vagy nincs-e lekapcsolva. Ha megsérült vagy levált, cserélje ki. Ha megsérült vagy le van választva, cserélje ki a sérült alkatrészt, és csatlakoztassa újra a vezetéket. Ha nincs probléma, ellenőrizze, hogy a motor mágnestekercse nincs-e szakadva vagy szakadt (belső). Ha eltört, újrahegesztés végezhető. A tekercsen belüli szakadás esetén csak a tekercset tekerje vissza.

9. A motor fordulatszáma nem éri el a névleges fordulatszámot: először ellenőrizze a csapágyat, ha a csapágy sérült, cserélje ki a csapágyat. Ha a csapágyban nincs olaj vagy túl sok a szennyeződés, tisztítsa meg a csapágyat és adjon hozzá zsírt. Ellenőrizze, hogy a kommutátor felülete hibás-e, vagy hogy a kefe illeszkedik-e a kommutátor átcsapó felületéhez. Ha a kommutátor felülete abnormális, ha oxidréteg van, akkor finom csiszolópapírral kell polírozni Ha a kommutátor nem illeszkedik az ecsettel, akkor jó érintkezési állapotba kell állítani. Ha a fenti probléma nincs, ellenőrizze, hogy nincs-e rövidzárlat a rotor tekercsében. Ha van, tekerje vissza a tekercset.

10. Erős vibráció és hangos zaj: ellenőrizze, hogy nincs-e kiegyensúlyozatlanság. A gépet rögzítő anya meglazult. Ha van, húzza meg. Ellenőrizze, hogy a csapágy nem sérült-e vagy hajlott-e. Ha van, cserélje ki a csapágyat. A gép burkolata deformálódott vagy helytelenül van elhelyezve. Ha van súrlódás, állítsa be.

11. Hideg állapotban a kis sebességű hajtómű nem indítható: a kenőolaj megszilárdul, vagy a kenőolaj megromlik, kiszárad és leragad. Kezdetben a kezeddel segítheted a visszafordítást, vagy a tisztítás után kezdeményezheted a tankolást.

+86 731-88137982 [e-mail védett]