Minden kategória

Főoldal>Hírek>Vállalati hírek

A nagy sebességű centrifuga hidrosztatikus csapágyának jellemzői

Idő: 2022-01-24 Találatok: 2

A hidrosztatikus csapágy egyfajta csúszócsapágy, amely nyomás alatt lévő olaj külső ellátására támaszkodik, és hidrosztatikus csapágyfilmet hoz létre a csapágyban a folyékony kenés megvalósítása érdekében. A hidrosztatikus csapágy az elejétől a megállásig mindig folyékony kenés mellett működik, így kopásmentes, hosszú élettartamú, kis indítási teljesítményű, és nagyon alacsony (akár nulla) fordulatszámon is alkalmazható. Ezen túlmenően az ilyen csapágyak előnyei a nagy forgási pontosság, a nagy olajfilm merevség és az olajfilm oszcilláció elnyomása, de speciális olajtartályra van szükség a nyomás alatti olaj ellátásához, így nagy sebességgel több energiát fogyaszt.
A hidrosztatikus csapágy előnyei nagy sebességű centrifugához:
1. Tiszta folyékony súrlódás, alacsony súrlódási ellenállás, alacsony energiafogyasztás és magas átviteli hatékonyság.
2. Normál működés és gyakori indítás során a fémek közötti közvetlen érintkezés következtében nem keletkezik kopás, jó precíziós tartás és hosszú élettartam.
3. Mivel a tengely átmérőjének lebegését a külső olaj nyomása hajtja végre, nagyobb a teherbírása különböző relatív mozgási sebességeknél, és a sebességváltozás hatása kicsi az olajfilm merevségére.
4. A kenőolajréteg jó rezgéscsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, és a tengely simán jár.
5. Az olajfilm funkciója a hiba kiegyenlítése, ami csökkentheti a tengely és a csapágy gyártási hibájának hatását, és a tengely forgási pontossága magas.
Nagyon nehéz a gördülőcsapágyak normálisan működni a nagy sebességű centrifugák 8000-30000r/es sebességtartományában. Nagy sebességnél a csapágy hőmérséklete megemelkedik és az olajfilm eltűnik, ami rövid időn belül a csapágy károsodásához vezet. Ezért a nagy sebességű centrifugák általában hidrosztatikus csapágyakat használnak hűtéssel.

+86 731-88137982 [e-mail védett]